Не може тривати вічно, але недооцінювати не варто: ЗСУ про наступ військ рф

Читать на русском
У ЗСУ вважають, що наступ російських військ на фронті не може тривати вічно, втім його не варто недооцінювати.
Міноборони рф

Наразі сил росіян недостатньо, щоб далі просуватися на фронті, однак у ЗСУ вважають, що ворога не варто недооцінювати.

Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в етері телемарафону.

За його словами, наразі росія не відмовилася вести бойові дії навіть цієї весни, оскільки продовжується формування і підрозділів, і підготовка резервів ворога. Втім наступ не може тривати вічно, адже для проведення таких дій потрібно залучити велику кількість особового складу, техніки, ресурсів та грошей.

«Наразі те, що вони зібрали тут, не вистачає, щоб просуватися далі. Ми зараз використовуємо нашу технічну перевагу, нашу інноваційність та нестандартний підхід до ведення бойових дій», – заявив Євлаш.

У ЗСУ наголошують, що противника не можна недооцінювати.

«Ми можемо певним чином ним глузувати, але недооцінювати не варто. Все ж таки це залишається одна з потужних армій світу, яка має на озброєння потужні БПЛА в досить великій кількості, РЕБ та великі запаси техніки», – додав речник.

Тим часом українські військові борються з окупантами на південному напрямку навіть в умовах нестачі боєприпасів. За добу є втрати у ворога у живій силі та техніці.

Загалом втрати російської армії з початку вторгнення сягнули майже 388 тисяч військових. За день бійці ЗСУ знищили 880 окупантів, 10 танків та 15 дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: