Ігнат пояснив, чому рф стала частіше застосовувати балістику

Читать на русском
Російські військові під час ракетних обстрілів України враховують можливості нашої ППО та акцентують на балістиці.
фото Суспільне

Росіяни вивчили можливості української ППО, вони знають, які ракети та дрони Повітряні сили ЗСУ можуть збити. Водночас проти балістичних ракет Україна має небагато засобів захисту.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 2 лютого.

Як змінювався запас ракет стратегічної дальності у росіїЯк змінювався російський запас ракет стратегічної дальності – на інфографіці. Зараз у рф близько 900 ракет.

За його словами, росіяни розуміють можливості української протиповітряної оборони зі знищення дронів-камікадзе Shahed-136 та крилатих ракет. Тому ворог вдається до застосування балістики, яку можуть збивати лише спеціальні засоби, яких в Україні не так багато.

Саме тому ворог частіше застосовує ракети, що летять балістичною траєкторією. Це Іскандер-М, аеробалістичні ракети Кинжал, Х-22 та зенітні керовані ракети С-300.

Нагадаємо, як заявив президент Володимир Зеленський, у січні армія рф випустила по території України понад 330 ракет різних типів і близько 600 ударних безпілотників.

При цьому 13 січня, коли росія випустила Україною шість аеробалістичних ракет «Кинжал», три з них не досягли своїх цілей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: