Ігнат про атаку росіян: половина ракет «Кинджал» не досягла цілей

Читать на русском
Російські ракети з часом стають менш якісними та точними для ударів, заявили у Повітряних силах ЗСУ.
Фото: Суспільне

Російські військові сьогодні вранці запустили по Україні шість аеробалістичних ракет «Кинджал». Три з них не досягли своєї цілі.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 13 січня.

Як змінювався запас ракет стратегічної дальності у росіїЯк змінювався російський запас ракет стратегічної дальності – на інфографіці. Зараз у рф близько 900 ракет.

«Сьогодні ми бачили шість «Кинджалів», ми про них повідомляли. Половина точно не досягла цілей – це 100%», – сказав Ігнат.

При цьому він не виключив, що під час сьогоднішньої атаки могли бути кілька фальш-цілей.

Ігнат додав, що всього під час обстрілу понад 20 повітряних об'єктів росіян не досягли цілей. За словами речника ПС ЗСУ, вони могли впасти на відкритій місцевості або був підрив у повітрі, або на них вплинула дія засобів радіоелектронної боротьби ЗСУ.

«Добре, що російські ракети не лише протидію отримують Сил оборони, але дедалі гірше летять «точно в ціль», як вони пишуть. Ракети стають менш якісними та не долітають до своїх цілей», – зазначив Ігнат.

Нагадаємо, вночі та вранці 13 січня росіяни здійснили чергову масовану ракетну атаку по Україні. Були пуски ракет типу Х-101/555/55 з бортів Ту-95МС та «Кинджалів» із літаків МіГ-31.

Вибухи пролунали у Дніпрі, Чернігівській, Полтавській та Сумській областях.

У Повітряних силах заявили, що збили вісім російських ракет. Загалом росіяни випустили 40 ракет і дронів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: