Ворог шукає нову тактику застосування «шахедів» – Гуменюк

Читать на русском
Армія рф під час атак намагається розвідати готовність і точність української протиповітряної оборони.
Фото: armyinform.com.ua

Росіяни шукають нову тактику застосування ударних дронів по Україні. Вони, зокрема, намагаються розвідати готовність та точність нашої протиповітряної оборони.

Про це заявила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 25 січня.

Динаміка знищення «шахедів» силами ППОРосія з початку війни запустила по Україні більше 3,4 тисяч шахедів. Динаміка знищення – на інфографіці.

«Останні хвилі ударів складаються з двох-восьми (дронів, - ред.), цієї ночі нарахували до 14. Але саме такий напрямок «шахедів» досить розгалужений або, навпаки, рясно зосереджений, як це було по Одеській області, дуже щільно в ряд, не даючи можливості зорієнтуватися», – сказала вона.

За словами Гуменюк, це пошук нової тактики для рф.

«Ворог намагається розвідати готовність і точність систем протиповітряної оборони, їхнє розташування для того, щоб спланувати майбутні потужні акції», – припустила вона.

Спікер зазначила, що під час сьогоднішньої нічної атаки на півдні України росіяни вдавалися до «тактичних хитрощів».

Ворог використовував низьке проходження дронів над водою, максимально ускладнюючи їх виявлення для засобів протиповітряної оборони, і заходили вони за фактично житловими кварталами, хоча маневрували і серед промислових.

Нагадаємо, росія в ніч на 25 січня рф завдала по Україні удару 14 безпілотниками типу Shahed-136/131 з району Приморсько-Ахтарська та Криму. ППО збила 11 дронів. За вечір і ніч росія двічі атакувала дронами Одесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: