Екскерівнику Полтавської ОДА вчергове продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд в черговий раз підтримав клопотання прокурора САП про продовження дії запобіжного заходу підозрюваному.
фото: zmist.pl.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 30 березня строк дії обов'язків, покладених на колишнього голову Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка. Його підозрюють у шахрайстві та одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 30 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС визначила 9,92 млн грн застави Головку з покладанням на нього обов'язків: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив знову продовжити їхню дію.

«Клопотання задовольнити. Продовжити на строк дії ухвали строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Головка – ред.), у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали - два місяці, до 30 березня 2024 року включно, але у межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Також ВАКС продовжив до 30 березня строк дії обов'язків колишнього радника Головка Олександра Літвінова. У нього такий самий перелік зобов'язань.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Полтавської ОДА Валерію Головку, його експершому заступнику Андрію Писоцькому та його раднику Олександру Литвинову у шахрайстві та одержанні неправомірної вигоди. Установлено, що у серпні 2017 року голова Полтавської ОДА за пособництва своїх першого заступника та радника висловив прохання надати та одержав від підприємця неправомірну вигоду в особливо великому розмірі. Так, за 176 тисяч євро, що складало більше 5 млн грн, Головко обіцяв забезпечити перемогу компаній підприємця у процедурах державних закупівель облдержадміністрації, укладання з цими компаніями договорів експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення області та оплати наданих послуг з бюджету ОДА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: