Поліція Лондона затримала «ексгубернатора» окупованого Севастополя – ЗМІ

Читать на русском
Овсянніков очолював окуповане росією місто з 2017 по 2019 рік. До цього і після цього він був заступником російського міністра промисловості та торгівлі.
фото: росЗМІ

У Лондоні затримано колишнього так званого губернатора окупованого Севастополя росіянина Дмитра Овсяннікова.

Про це повідомляють Радіо Свобода з посиланням на друковану версію газети The Times та російська служба ВВС у Телеграмі.

Зазначається, що Овсяннікова підозрюють у порушенні санкційного законодавства Сполученого Королівства. Наразі він перебуває під арештом.

«Овсянніков є санкційною особою у Великій Британії, що накладає обмеження на його доступ до грошей і фінансових послуг», – пише видання.

Як відомо, Овсянніков очолював окуповане росією місто з 2017 по 2019 рік. До цього і після цього він був заступником міністра промисловості та торгівлі рф. У квітні 2020 року він був виключений з партії «Єдина росія» і знятий з посади після скандалу в Іжевському аеропорту.

Згідно з інформацією ЗМІ, колишнього російського «губернатора» затримали у його лондонському будинку.

Овсянніков постане перед судом 20 лютого. Його звинувачують в обході санкцій та відкритті рахунку в Лондонському банку, також у чотирьох платежах на загальну суму 65 тисяч фунтів стерлінгів та у зберіганні 77,5 тисяч фунтів стерлінгів готівки.

Варто зазначити, що Велика Британія запровадила санкції проти Овсяннікова наприкінці 2020 року. Його активи було заморожено.

Нагадаємо, що нещодавно російський суд ухвалив вирок терористу Гіркіну (Стрєлкову).

Також в Італії офіцера Військово-морського флоту Вальтера Біота засудили до 20 років в’язниці за шпигунство на користь росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: