У Києві затримали ексчиновника, який працював на ФСБ рф

Читать на русском
Колишній чиновник ще з 2014 року вихваляв агресивну політику Кремля щодо України та допомагав рф.
фото СБУ

СБУ затримала колишнього столичного високопосадовця, який був агентом ФСБ і пропонував приєднати східні регіони України до Ростовської області рф.

Про це повідомила пресслужба СБУ 3 січня.

Зрадили, втекли або причаїлися: як склалася доля нардепів із забороненої ОПЗЖІз 43 нардепів фракції забороненої тепер Опозиційної платформи більшість зберегли мандати. Докладніше про долю депутатів – на інфографіці.

Повідомляється, що затриманий у попередні роки працював у Міністерстві палива та енергетики, Держкомрезерві та Міністерстві вугільної промисловості, а після звільнення з державної служби у 2014 році він почав позиціонувати себе як «політексперт» і автор видань, в яких вихваляв агресивну політику Кремля щодо України.

«З того часу він перебував на прямому зв'язку з одним із керівників 5-ї служби ФСБ, який координував його інформаційно-підривну діяльність проти України», – сказано в повідомленні.

Також російський агент співпрацював з терористом Пасічником, якому надавав «експертні» рекомендації щодо посилення репресій проти українських патріотів у тимчасово окупованому Луганську. Крім того, фігурант публікував у соцмережах повідомлення, у яких пропонував приєднати східні регіони України до складу Ростовської області.

Під час обшуків у зрадника вилучено комп'ютерну техніку, мобільні телефони та документи, що підтверджують його підривну діяльність на користь Росії, «відмінність за взаємодію» від представників держави-агресора, а також заборонену комуністичну та прокремлівську символіку.

Затриманому повідомили про підозру у державній зраді та у порушенні рівноправності громадян.

Агента рф взяли під варту, йому загрожує до 15 років в'язниці.

Нагадаємо, в Одесі затримали російського агента, який збирав розвіддані та планував балотуватися до Ради. Також було затримано зрадника, який допоміг росіянам уникнути контрнаступу ЗСУ на півдні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: