У ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову форму – фото

Читать на русском
Жінки в українській армії вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, які розроблялися спеціально.
Фото Міноборони

Військовослужбовці ЗСУ вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, виготовлених з урахуванням жіночих антропометричних параметрів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Збройні сили України: чисельність, гендерний розподіл та місце у світовому рейтингуДень ЗСУ відзначають в Україні 6 грудня. Яка структура української армії, її чисельність та рівень довіри серед громадян – на інфографіці.

У Міноборони пояснюють, що у нову форму внесли конструктивні елементи, що дозволяють жінкам-військовослужбовцям почуватися комфортно під час виконання завдань у польових умовах та пунктах постійної дислокації.

У відомстві розповіли, що костюми виготовляють у розмірах від 40 до 64, зростанні від 146 до 188 сантиметрів та у двох повнотніх групах: II та III.

Моделі розробляв відповідний підрозділ ЗСУ – разом із громадськими організаціями та українськими виробниками. Вони проходили військово-дослідні випробування в одній із військових частин.

«До цього ми всі йшли дуже довго. Над розробкою та впровадженням форми для жінок працювало дуже багато людей. Сьогодні є результат і це дуже важливо. Адже в українській армії зараз служать десятки тисяч жінок. З них – близько 5 тисяч перебувають на передовій», – зазначила заступник міністра оборони України Наталія Калмикова.

Нагадаємо, в Міноборони розповіли скільки жінок служать в українській армії і скільки з них на передовій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: