У Міноборони розповіли, скільки жінок служать на передовій

Читать на русском
Заступник міністра оборони Ганна Маляр на Всеукраїнському форумі лідерства жінок під час війни розповіла, скільки українок знаходяться на фронті. Вона наголосила, що для них немає обмежень за спеціальностями.
Радіо Свобода

Українські жінки, які несуть службу на фронті в складі Сил оборони, виконують надважкі завдання нарівні з чоловіками.

Про це на Всеукраїнському форумі лідерства жінок під час війни сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, повідомляє Укрінформ.

«Війна не обирає: чоловіки чи жінки. Вона примусила жінок захищати державу, я пишаюсь українськими жінками у ЗСУ. Зараз це 42 тисячі жінок військовослужбовців, разом із цивільними – це понад 60 тисяч. Та 5 тисяч жінок на передньому краї. Війна з чоловічим обличчям, тому наші жінки виконують надскладні завдання, займаються важкою чоловічою роботою», — зазначила вона.

Чиновниця зауважила, що вони вирушили на фронт за власним рішенням. При цьому в Збройних силах скасовані всі обмеження щодо військових спеціальностей, які можуть отримати жінки.

Нагадаємо, Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про добровільний військовий облік для жінок.

Також жінки активно подають заявки до «Гвардії наступу». Вони зможуть працювати і в медичних, і в логістичних підрозділах, і в розвідувальних бригадах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: