За рік третина перевіреної гуманітарки не доїхала до військових частин – митниця

Читать на русском
В Україні зафіксували понад 3 тисячі випадків, коли військові частини не отримували гумдопомогу, яка до них прямувала. Всього було вчинено 9 тисяч перевірок.
ілюстративне фотофото СБУ

В Україні зафіксували понад 3 тисячі випадків, коли військові частини не отримували гумдопомогу, яка до них прямувала. Всього було вчинено 9 тисяч перевірок.

Про це повідомили у пресслужбі Державної митної служби.

Скільки коштів Митна служба перераховує до держбюджетуСкільки коштів від Митної служби отримував держбюджет із 2014 року – на інфографіці. За минулий рік надходження склали близько 318 млрд грн.

Повідомляється, що митниця разом із Міністерством оборони створили механізм контролю за надходженням до військових частин гуманітарних вантажів.

Протягом 9 місяців 2023 року було перевірено понад 9 тис. фактів переміщення товарів гуманітарної допомоги на адресу 200 військових частин.

«Встановлено більш ніж 3 тисячі випадків не підтвердження її надходження до військових частин», - йдеться у повідомленні.

У держмитниці додали, що вже направили 387 повідомлень про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого ст. ст. 190, 358, 201-2 Кримінального кодексу України, а також складено 320 протоколів про порушення митних правил, де предметами правопорушень є товари гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, НАБУ розслідує ймовірне збагачення ексзаступника голови Держмитниці. Також повідомлялося, що було виявлено корупційні схеми на трьох обласних митницях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: