Корупція на Волинській митниці: експрацівника СБУ залишили під вартою

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування рішення, яким продовжили арешт колишньому співробітнику спецслужби.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього працівника Служби безпеки України Олександра Громика. НАБУ і САП підозрюють його у створенні злочинної організації на Волинській митниці.

Таке рішення 11 січня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Громика до 1 березня. Водночас йому зменшили альтернативний запобіжний захід у вигляді застави з 80 до 60 млн грн. Сторона захисту подала скаргу на це рішення.

«Апеляційні скарги захисників підозрюваного (Олександра Громика – ред.) залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 2 січня 2024 року – без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили злочинну організацію, яка займалася зловживаннями на Волинській митниці. Її члени забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за схемами так званого «чорного» та «сірого» імпорту, чим заподіяли державі понад 475 млн грн збитків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: