Більше половини мікросхем, імпортованих росією у 2023 році, вироблені у США чи Євросоюзі – ЗМІ

Читать на русском
Минулого року росія, незважаючи на санкції, змогла імпортувати мікросхеми на суму понад 1,5 мільярда доларів. Про це повідомляє Bloomberg.
Фото: Getty Images

Минулого року росія, незважаючи на санкції, змогла імпортувати мікросхеми на суму понад 1,5 мільярда доларів.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на дані митної служби рф.

Іноземні деталі з яких країн знаходили у російській зброї та техніціІноземні деталі з яких країн, у тому числі союзників України, виявили у російській техніці та озброєнні – на інфографіці.

За інформацією журналістів, більшість напівпровідників та інтегральних схем, яка потрапила до росії, була виготовлена компаніями зі США та країн Європи. Серед них є продукція таких підприємств як Intel Corp, Advanced Micro Devices та Analog Devices, а також європейських брендів Infineon Technologies AG та NXP Semiconductors NV.

Загалом, згідно з митними даними, за перші дев'ять місяців минулого року росія імпортувала чіпів і мікросхем на 1,7 млрд доларів.

«Немає жодних натяків на те, що компанії порушили санкційне законодавство, і дані не вказують на те, хто експортував технології в росію, звідки їх відправили і коли були вироблені товари», - зазначено в публікації.

Водночас у Bloomberg додають, що імпорт західних мікросхем в обхід санкцій дозволив Кремлю продовжити виробництво військової техніки та танків.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський закликав союзників посилити санкції проти росії.

Раніше ми розповідали, іноземні деталі з яких країн знаходили у російській зброї та техніці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: