ГУР знищило ІТ-інфраструктуру компанії, яка працювала на оборонно-промисловий комплекс рф

Читать на русском
Українські кіберфахівці знищили ІТ-інфраструктуру російської компанії IPL Consulting, яка надавала інформаційні системи російським військово-промисловим підприємствам.
Getty Image

Українські кіберфахівці знищили ІТ-інфраструктуру російської компанії IPL Consulting, яка надавала інформаційні системи російським військово-промисловим підприємствам.

Про це повідомляють українські розвідники у Telegram.

Українські кіберфахівці завдали чергового потужного удару по рф та знищили ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting. Відомо, що вони спеціалізуються на впровадженні інформаційних систем у російській промисловості й презентують себе як одне з найбільш сучасних російських підприємств.

«Вказана компанія презентувала себе як одне з найбільш сучасних російських підприємств, яке надавало допомогу у впровадженні інформаційних систем до установ, що займаються проєктуванням, виробництвом автомобільних та авіаційних компонентів, важким машинобудуванням, виробництвом обладнання та приладів, зокрема в інтересах російського оборонно-промислового комплексу», – йдеться у повідомленні.

Фахівці ГУР проникли до внутрішньої мережі компанії та знищили всю її ІТ-інфраструктуру розміром понад 60 терабайт, десятки серверів і баз даних. Вартість втраченого росією цифрового масиву даних ще підраховується.

«В умовах санкційного тиску проти росії, що триває, завдані збитки для ворога – вкрай болючі. Крім того, постраждають десятки компаній рф, які працюють на «оборонку» держави-агресора», – додали розвідники.

Нагадаємо, нещодавно хакери угруповання Blackjack, які, ймовірно, мають відношення до СБУ, зламали сервера російського державного підприємства, що будує військові об'єкти по всій території рф.

Також повідомляли, що фахівці з української IT-армії атакували приймальню платежів «Перменерго» Пермського краю російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: