IT-Армія атакувала російську систему 1С-Рарус, в рф не працюють каси в крамницях та на АЗС

Читать на русском
Українські хакери паралізували роботу однієї із найбільших російських ERP-систем 1С-Рарус. Її використовують для здійснення бухгалтерських операцій.
Фото: cip.gov.ua

Українські хакери паралізували роботу однієї із найбільших російських ERP-систем 1С-Рарус. Її використовують для здійснення бухгалтерських операцій та автоматизації роботи підприємств.

Про успіх ІТ-Армії розповів голова Мінцифри Михайло Федоров.

Відомо, що 1С-Рарус налічує 150 000 користувачів, у тому числі Татнєфть та банк ВТБ. Через атаку клієнти підприємств та безнесів не можуть використовувати бухгалтерські сервіси та працювати на повну силу.

«Клієнти в магазинах та на заправках не можуть здійснити оплату, тому що каса не працює. А це мільйонні збитки для російської економіки», - підкреслив глава Мінцифри.

Федоров також закликав українців приєднуватися до IT-Армії, щоб за допомогою комп'ютера «робити боляче російським корпораціям та бізнесам».

Нагадаємо, кілька днів тому українська ІТ-Армія атакувала російський хмарний сервіс Бітрікс24, внаслідок чого 40% користувачів мали проблеми з доступом до СRМ-системи та інших функцій сервісу.

Також повідомлялося, що українські хакери за допомогою кіберфахівців СБУ зламали сайт міністерства праці та соцзахисту рф. Хакери, серед іншого, роздобули статистичні дані про проведення воєнних дій, інформацію про військовослужбовців, матеріали доповідей президенту рф, довідки щодо кількості протезувань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: