У ЗСУ відреагували на заяви рф про нібито захоплення Табаївки під Куп'янськом

Читать на русском
У ЗСУ спростували інформацію, що розповсюджується росіянами, про нібито захоплення села Табаївка в Куп'янському районі Харківщини.
Генштаб ЗСУ

Російські пропагандисти почали заявляти про нібито захоплення Табаївки на Куп'янському напрямку. Проте слова окупантів не відповідають дійсності.

Про це заявив начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

Мар'їнку «брали» 6 разів, Піски – 4: про захоплення яких населених пунктів окупанти повідомляли по кілька разівОкупанти щонайменше шість разів заявляли про захоплення Мар'їнки та Опитного, п'ять разів – Бахмута. Більше про фейкові перемоги рф – на інфографіці.

«Противник зараз у своїх пабліках хвалиться Табаївкою, це не відповідає дійсності. Там відбуваються бойові дії, відповідно ніякої Табаївки ворог не захопив. Тому такі мінімальні просування на цій території - все, на що змогли загарбники. А з нашого боку основне – зберегти життя військовослужбовців», – сказав він.

Фітьо додав, що у Куп'янському районі є населений пункт Крохмальне, і він важливий для російських військ іміджево, їм потрібно перед виборами в рф показати хоч якусь «перемогу».

За його словами, втрата Крохмального для ЗСУ не така важлива, адже наші захисники перейшли на більш вигідні позиції.

Нагадаємо, у Харківській ОВА повідомляли, що на Куп'янському напрямку окупанти відновили інтенсивність наступальних дій. Бої ведуться в районі населених пунктів Синьківка та Табаївка.

Раніше у ЗСУ розповідали, скільки військових зосередила росія на Куп'янському напрямку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: