Лукашенко зустрівся з путіним у російському Санкт-Петербурзі – подробиці

Читать на русском
Зокрема, Лукашенко зробив заяву про вторгнення в Україну, сказавши, що білоруси і росіяни є нібито мирними людьми.
фото: ВВС

Самопроголошений президент Білорусії Олександр Лукашенко прибув з візитом до росії. Разом з диктатором путіним він долучився до відкриття меморіалу та заходів з нагоди 80-ї річниці звільнення Ленінграда.

Про це повідомляють російські Телеграм-канали.

Варто зазначити, що це перша зустріч путіна і Лукашенка у 2024 році.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

Як зазначається, у Гатчині обоє диктаторів відвідали церемонію відкриття «Меморіалу в пам’ять про мирних жителів Радянського Союзу, які загинули під час Великої Вітчизняної війни». Під час заходу вони вкотре видали цинічні заяви щодо України та війни.

Повідомляється, що під час відкриття меморіалу, Лукашенко заявив, що монумент має берегти «силу непорушної єдності народів, об’єднаних у боротьбі зі світовим злом, бо це дуже важливо для нас сьогодні».

«Саме вони сьогодні вшановують катів у своїх парламентах. Саме вони розпочали війну з могилами та пам’ятниками в Польщі, країнах Балтії та Україні», – заявив самопроголошений президент Білорусі.

Водночас, голова країни-агресора розповідав Лукашенку про те, що «київський режим прославляє поплічників Гітлера, СС, і застосовує терор проти всіх неугодних». Він цинічно зазначив, що «тривають варварські обстріли мирних міст і селищ, вбивства людей похилого віку, жінок і дітей».

Після цього Лукашенко зробив заяву про вторгнення в Україну, сказавши, що білоруси і росіяни є нібито «мирними людьми».

«Ми не хочемо війни. Але перед нами знову постає питання права на життя нашої цивілізації, на збереження споконвічних цінностей і національних культур. Нам не потрібно те, що не наше, особливо ті блага, які не раз насаджувались нашим предкам вогнем і мечем», – вважає білоруський диктатор.

Також Лукашенко запропонував путіну вирушити в Антарктиду, той відповів згодою. Диктатори по відеозв'язку спостерігали, як в Антарктиді російські полярники станції «Восток» вводили в експлуатацію новий зимувальний комплекс.

Нагадаємо, Лукашенко заявив, що путін передав Білорусі ракети «Іскандер».

Також у ГУР прокоментували можливість втягнення Білорусі у війну проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: