В Італії готують виставку про «відродження» окупованого Маріуполя – реакція МЗС

Читать на русском
Пропагандисти планують провести в італійському місті Модена виставку-конференцію про нібито відновлення Маріуполя. У МЗС відреагували.
Фото: AP

Пропагандисти планують провести в італійському місті Модена виставку-конференцію під назвою «Маріуполь. Відродження після війни».

Речник МЗС України Олег Ніколенко вже відреагував на ці плани, його заяву цитує Суспільне.

Так виглядає «звільнення»: які українські міста повністю чи частково зруйновані окупантамиЯкі міста було повністю або частково зруйновано російськими окупантами – на інфографіці. Найбільше постраждав Донбас.

Зазначається, що пропагандистська організація «Russia Emilia Romagna» планує провести таку виставку 20 січня. В описі зазначено, що на заході представлять «результати роботи нової адміністрації міста» – від початку окупації і до сьогодення.

Ніколенко повідомив, що МЗС уже доручило українському посольству у Римі підготувати офіційне звернення.

«На офіційному рівні Італія рішуче підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. І ми очікуємо, що на цей пропагандистський захід буде реакція у відповідь», – зазначив спікер.

Нагадаємо, Маріуполь був окупований російськими військами у травні 2022 року. У ході бойових дій місто було практично повністю знищене.

Раніше повідомлялося, що в центрі Маріуполя нашвидкуруч ремонтують цілий квартал. Його у майбутньому планують повністю заселити росіянами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: