У Міненерго розповіли про стан енергосистеми

Читать на русском
Дефіциту електроенергії у суботу, 27 січня, немає, у резерві перебувають два блоки ТЕС. Їх включать за потреби.
Фото: depositphotos.com

В енергосистемі України дефіциту електроенергії в суботу немає і не передбачається, ще в резерві два блоки теплової генерації.

Про це повідомило Міністерство енергетики.

Енергетики відповіли, чи можливе повторення блекауту цієї зимиГарантувати, що не буде блекауту, абсолютно неможливо. Але загалом система досить стабільна, незважаючи на другий рік війни.

Повідомляється, що минулої доби через технологічні порушення на одній із ТЕС відключався енергоблок, а на ТЕЦ – котел, але зараз роботу обладнання відновлено.

Сьогодні дефіциту енергії немає, в резерві два блоки, які будуть підключені до роботи у разі потреби.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії в обсязі 10 608 МВт-год, що у 2,3 рази більше за показник у п'ятницю. Експорту наразі немає.

Міненерго повідомило про відключення у мережах через технологічні порушення. З цієї причини на Київщині без напруги 637 споживачів.

У Полтавській області були без світла побутові споживачі та адмінбудинки, у тому числі котельня та пологовий будинок. Усіх спочатку заживили від генераторів, а згодом – за резервною схемою.

Нагадаємо, цього тижня енергосистема України надала допомогу Польщі. Також повідомлялося, що споживання енергії почало знижуватися через потепління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: