Зеленський розповів про рішення РНБО щодо економічної безпеки та стабільності

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський анонсував створення Ради з підтримки підприємництва, до якої увійдуть представники бізнесу.
Офіс президента

Сьогодні, 23 січня, Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення щодо економічної безпеки та економічної стабільності у період триваючого воєнного стану в країні.

Про це президент Володимир Зеленський розповів у своєму вечірньому відеозверненні.

Як за рік змінилася економічна ситуація в УкраїніЯк за останній рік в Україні змінилися курс долара, ВВП, рівень інфляції, облікова ставка, обсяг держборгу та інші економічні показники.

Керівник держави анонсував створення Ради з підтримки підприємництва, до якої увійдуть представники бізнесу.

«Як і домовилися урядовці з представниками бізнесу, буде сформовано Раду з підтримки підприємництва, і до її складу увійдуть представники саме бізнесу. Це відомі імена, відомі очільники українських компаній. Бізнес, який працює заради мільйонів людей. Технологічний бізнес, фінанси, послуги та інші галузі. Різні галузі, щоб були різні погляди. Але одне завдання – зміцнення нашої економіки, нашого суспільства», - заявив президент.

При цьому, як зазначив Зеленський, уряд представить зміни до закону про Бюро економічної безпеки та деяких інших законів, щоб «максимально обмежити потенціал будь-якого можливого тиску на «білий», легальний бізнес».

Згідно зі словами глави держави, визначено на рівні РНБО термін 3 місяці фактичного мораторію на проведення процесуальних дій, які можуть заблокувати роботу підприємства.

«Також має бути проведений аудит системи моніторингу ризиків податкових накладних, треба зняти всю проблематику з податковими накладними. І багато іншого - все детально є в указі», - сказав Зеленський.

Водночас, президент наголосив, що держава виконає «свою частину морального договору з бізнесом».

«Важливо, щоб і кожен з підприємців в Україні виконав свою частину домовленостей: бізнес сплачує податки, працює легально, «в білу», поважає працівників, працівниць і точно не працює з росією. Всі ми працюємо лише на українську перемогу», - додав він.

Нагадаємо, експерти Всесвітнього економічного форуму назвали головні глобальні ризики.

Також раніше у Мінфіні розповіли, як зросли надходження до місцевих бюджетів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: