Ворог тримає у Чорному морі чотири ракетоносії: скільки «Калібрів» напоготові

Читать на русском
27 січня у Чорному морі ракетно-ударне угруповання ворога складається з чотирьох ракетоносіїв: два підводних і два надводних. На готові можуть бути 24 Калібри.
Фото: censor.net

В суботу, 27 січня, росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі. Ризик небезпеки є дуже високим.

Про це повідомила керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Наразі в Чорному морі ракетно-ударне угруповання складається з чотирьох ракетоносіїв: два підводних і два надводних. В такому випадку може бути готові 24 «Калібри» для використання. І це дуже високий ризик ракетної небезпеки і загрози з акваторії моря», – заявила вона.

Гуменюк додала, що росіяни, хоч і давно не використовували «Калібри», можуть вдатися до їх застосування.

«З огляду на те, що вже давно ворог не використовував «Калібри», і навіть враховуючи ті складнощі, які в них є з забезпеченням подальшої логістики і обслуговування, вони здатні вдатися до використання, і тому цю небезпеку скидати з рахунку не можна», – зазначила вона.

Також Гуменюк закликала реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Нагадаємо, 26 грудня внаслідок удару українських сил по порту Феодосії в окупованому Криму, за даними української сторони і британської розвідки, був знищений російський великий десантний корабель «Новочеркаськ».

У середині січня Гуменюк повідомляла, що кількість штурмів російської армії на лівому березі Дніпра на Херсонщині зменшилась у чотири рази. Також вона розповідала, що росіяни шукають нову тактику застосування дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: