Працівників ООН підозрюють у причетності до нападу ХАМАС на Ізраїль

Читать на русском
Євросоюз стурбований твердженнями про те, що співробітники агентства ООН у справах палестинських біженців були причетні до нападів ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.
Фото: armyinform.com.ua

Агентство ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) почало розслідування щодо кількох співробітників, підозрюваних у причетності до нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Про це повідомляє Reuters.

«Ізраїльська влада надала інформацію про ймовірну причетність кількох співробітників агенції до жахливих нападів на Ізраїль 7 жовтня», – заявив Філіп Лаццаріні, генеральний комісар UNRWA.

Щоб захистити здатність агентства доставляти гуманітарну допомогу, Лаццаріні ухвалив рішення негайно розірвати контракти з цими співробітниками та розпочати розслідування.

«Ми вкрай стурбовані твердженнями про причетність співробітників UNRWA до терористичних атак 7 жовтня в Ізраїлі. ЄС знову заявляє про своє рішуче засудження нападів терористів ХАМАС на Ізраїль, яким немає жодного виправдання», – наголошується у документі.

Тим часом, Державний департамент США оголосив, що тимчасово припиняє фінансування агентства ООН з допомоги палестинським біженцям (UNRWA). США заявили, що рішення про поновлення фінансування буде ухвалене за результатами перевірки, яку проводить UNRWA.

Канада також призупинила фінансування Близькосхідного агентства ООН через підозри щодо зв'язків деяких співробітників організації з бойовиками ХАМАС.

Нагадаємо, внаслідок нападу бойовиків палестинського ісламістського воєнізованого угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року загинули понад 1200 людей. Понад 200 осіб – як ізраїльтяни, так і іноземці – були взяті в заручники.

Відомо, що Ізраїль та ХАМАС прагнуть перемир'я, але на різних умовах. Зокрема, Ізраїль прагне вести переговори поетапно, а ХАМАС домагається «пакетної угоди», яка передбачає постійне припинення вогню до звільнення заручників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: