У ЗСУ підрахували, скільки ракет та дронів запустила рф по Україні від початку великої війни

Читать на русском
З 24 лютого 2022 року росія запустила по території України понад 10 тисяч ракет і дронів різних типів. Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.
Фото: Суспільне Вінниця

З 24 лютого 2022 року російська армія запустила по території України понад 10 тисяч ракет і дронів різних типів.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Динаміка знищення «шахедів» силами ППОРосія з початку війни запустила по Україні більше 3,4 тисяч шахедів. Динаміка знищення – на інфографіці.

Він зазначив, що з початку великої війни окупанти використали проти України 7400 ракет.

«З цієї кількості знищено близько 1600. Але у цифрі 7400 пораховано всі ракети: С-300 та С-400, а їх близько третини від загальної кількості, Х-22, балістичні ракети. Лише близько 900 балістичних ракет Іскандер-М полетіло по Україні», – повідомив представник Повітряних сил.

Крім того, у вересні минулого року росіяни почали атакувати Україну ударними дронами. За цей час окупанти запустили 3700 БПЛА, із них сили ППО знищили 2900 одиниць.

Нагадаємо, за останніми даними, у запасі в окупантів є приблизно 900 ракет. Ми також розповідали, як змінювався запас ракет стратегічної дальності у росії.

Раніше в ГУР спрогнозували, що найважча частина зими для України ще попереду, незважаючи на те, що зараз рф не робить масованих ракетних атак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: