Верховний суд залишила конфіскованою нерухомість харківського податківця

Читать на русском
Касаційна інстанція залишила без змін рішення судів про стягнення на користь держави податківця з Харківщини.

Верховний суд залишив конфіскованою нерухомість начальника одного із відділів Східного управління Головного управління Державної податкової служби у Харківській області Дмитра Тарана.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Верховний суд ухвалив остаточне рішення у справі про цивільну конфіскацію щодо стягнення в дохід держави 2,3 млн гривень необґрунтованих активів, набутими посадовцем одного з органів Державної податкової служби та законність набуття яких не була ним підтверджена. ВАКС, Апеляційна палата ВАКС та Верховний Суд визнали законність стягнення 2,3 млн грн. Разом з тим, Верховний суд змінив резолютивну частину рішення, розділивши пропорційно між двома відповідачами суму стягнення вартості необґрунтованих активів. Постанова Верховного суду є остаточною та оскарженню не підлягає», – інформує САП.

Як відомо, антикорупційний суд конфіскував житловий будинок та земельну ділянку, розташовані у Київській області, податківця Тарана загальною вартістю 2,3 млн грн. Не погодившись з цим рішенням, адвокат подав скаргу на рішення. Апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін.

Нагадаємо, як встановив суд, Таран, як посадовець ДПС, через третіх осіб, які також обіймають посаду в одному з органів податкової служби, без достатніх правових підстав фактично набув необґрунтовані активи - житловий будинок та земельну ділянку, розташовані у Київській області загальною вартістю 2,3 млн грн. При цьому в ході аналізу майнового стану та доходів з'ясовано, що грошові кошти необхідні для набуття цих активів не могли бути набуті за рахунок законних доходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: