Апеляційна палата підтвердила конфіскацію квартири посадовця Львівської митниці

Читать на русском
Апеляційна інстанція підтвердила рішення антикорупційного суду про цивільну конфіскацію активу львівського митника.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила цивільну конфіскацію квартири у Львові вартістю 1,86 млн грн, власницею якої є начальниця відділу митного оформлення митного поста «Городок» Львівської митниці Державної митної служби Анна Бісюк.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

В органі не називають прізвища та посаду митника, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Бісюк.

«2 листопада 2023 року Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та залишила без змін рішення суду першої інстанції від 24.08.2023, яким визнано необґрунтованими активи, а саме квартиру у м. Львів вартістю 1,86 млн грн, набутими посадовцем одного із органів Державної митної служби та законність набуття яких не була ним підтверджена. Суд погодився з доводами прокурора та відмовив відповідачу у задоволенні апеляційної скарги. Рішення Апеляційної палати ВАКС набирає законної сили з моменту проголошення», – інформує САП.

Нагадаємо, ВАКС конфіскував квартиру посадовця Львівської митниці Анни Бісюк. На думку САП, начальниця ВМО «Городок» Львівської митниці Анна Бісюк через третіх осіб без достатніх правових підстав фактично набула квартиру в місті Львові вартістю 1,86 млн грн. При цьому в ході аналізу майнового стану та доходів з'ясовано, що грошові кошти необхідні для набуття цих активів не могли бути набуті за рахунок законних доходів. А тому прокурор просить стягнути в дохід держави квартиру як необґрунтований актив. У разі задоволення позову буде накладено стягнення на об'єкт нерухомості та кошти в розмірі 1,86 млн грн стягнуті у дохід держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: