Ізраїль відмовився припинити бойові дії у Газі в обмін на звільнення заручників – NBC

Читать на русском
Ізраїль не погодився припинити бойові дії в Секторі Гази в обмін на звільнення заручників, утримуваних палестинським рухом ХАМАС.
Фото: ukranews.com

Переговорний процес між владою Ізраїлю та палестинським рухом ХАМАС щодо обміну заручниками зайшов у глухий кут, оскільки Ізраїль не погоджується припинити бойові дії в Секторі Гази.

Про це повідомив телеканал NBC.

«Переговори про звільнення заручників у Газі залишаються в глухому куті через вимогу ХАМАСу про постійне припинення вогню», – повідомило ЗМІ, посилаючись на джерело у дипломатичних колах.

Зазначається, що представники США, Єгипту та Катару просувають угоду про звільнення близько 130 заручників, які утримуються в Газі. ХАМАС вимагає, щоб в обмін на це Ізраїль припинив бойові дії, вивів війська з Гази та звільнив велику кількість палестинських в'язнів. Ця угода передбачає звільнення заручників протягом 30 днів.

Нагадаємо, в Ізраїлі відбулися масові протести з вимогою відставки прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, припинення війни та повернення заручників, які утримують бойовики ХАМАС.

Також Нетаньяху заявив, що Ізраїль продовжуватиме війну, доки не знищить ХАМАС. Він спрогнозував, що операція ЦАХАЛ у Секторі Гази розтягнеться на місяці.

Крім того, прем'єр Ізраїлю унеможливив створення палестинської держави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: