Названо найкращу поштову марку України-2023

Читать на русском
Українці шляхом голосування обрали найкращу поштову марку та найкращий поштовий блок 2023 року.
фото Ігор Смілянський/Facebook

«Укрпошта» за результатами голосування українців оголосила найкращу поштову марку 2023 року. Переможцем стала марка «Вічна пам'ять».

Про це повідомила пресслужба Укрпошти у Telegram.

Легендарна поштова марка з російським кораблем здобула престижну нагородуМарка Русский военный корабль, иди…! здобула вищу нагороду міжнародної філателістичної премії Азіаго.

Марку «Вічна пам'ять» присвячено загиблим воїнам України. Її презентували 29 серпня, у День пам'яті загиблих захисників України. На ескізі зображено козака-бандуриста, який схиляє голову над могилами побратимів.

«Ескізом стала картина заслуженого художника України Олега Шупляка «Журба» (2016 р.). Поштова марка містить благодійну складову, яку ми направляємо на підтримку сімей військовослужбовців, які загинули, захищаючи Україну», - йдеться у повідомленні.

Українці також обрали найкращий поштовий блок – «Українські колядки у Києво-Печерській лаврі», присвячений першому за довгі роки святкуванню Різдва за новим календарем.

Автор – заслужений художник України Микола Кочубей.

Нагадаємо, Укрпошта також випускала марки на честь Leopard, Patriot та М2 Bradley. Також було презентовано марки «Винищувачі зла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: