Легендарна поштова марка з російським кораблем здобула престижну нагороду

Читать на русском
Марка Русский военный корабль, иди…! здобула вищу нагороду міжнародної філателістичної премії Азіаго.
facebook.com/ukrposhta

Найвідоміша українська поштова марка «Русский военный корабль, иди…!» здобула найвищу нагороду міжнародної філателістичної художньої премії Азіаго, яку називають «філателістичним Оскаром».

Про це повідомила пресслужба Укрпошти у понеділок, 24 липня.

Українці обрали найкращу воєнну марку року: результати опитуванняОприлюднено результати опитування у додатку Дія. Українці обрали найкращу воєнну марку 2022 року.

Як повідомляється, нагороду присуджено марці «Русский военный корабль, иди…!» за унікальну реакцію на російську агресію, а також особливу ідею втілення: замість зброї чи сцен боротьби зображено зрозумілий для кожного жест, яким український захисник відповів на пропозицію ворога здатися.

Загалом у конкурсі брало участь 35 країн.

Нагадаємо, 12 квітня 2022 року Укрпошта презентувала та ввела в обіг поштові марки «Русский военный корабль, иди…!». Ця легендарна фраза – відповідь прикордонників, захисників острова Зміїний, російському кораблю на пропозицію здатися. Саме вона стала символом мужності та незламного духу українського народу у боротьбі проти росії.

Пізніше Укрпошта випустила й інші воєнні марки, зокрема, «ПТН ПНХ», присвячені звільненню Бучі, Ірпеня та Гостомеля, з Кримським мостом та на честь пса Патрона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: