Фіцо повністю підтримує територіальну цілісність України – Шмигаль

Читать на русском
Денис Шмигаль заявив, що словацький прем'єр-міністр на зустрічі в Ужгороді дав зрозуміти свою позицію щодо України.
t.me/Denys_Smyhal

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо повністю підтримує суверенітет та територіальну цілісність України, незважаючи на його нещодавні гучні заяви.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час брифінгу за підсумками зустрічі з Фіцо 24 січня.

Словаччина не блокуватиме допомогу в 50 млрд євро Україні від ЄССловаччина підтримає виділення Україні 50 млрд євро від Європейського союзу, пообіцяв Фіцо на зустрічі зі Шмигалем в Ужгороді.

«Щодо заяв словацького прем'єр-міністра, які звучали останнім часом, то прем'єр-міністр Словаччини заявив, що він повністю підтримує суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Звичайно, ми це зафіксували у нашій спільній заяві, яка була підписана під час широкої зустрічі», – сказав Шмигаль.

Він додав, що сьогодні з Фіцо обговорювали весь спектр цих питань, так само як і питання того, що перемога України – це безпека не лише України, а й усієї Європи, а отже, і безпека Словаччини.

Нагадаємо, Фіцо відомий своїми скандальними антиукраїнськими заявами. Так, після ракетної атаки росії на Україну 23 січня Фіцо заявив, що у Києві «абсолютно нормальне життя» і немає війни.

До цього прем'єр Словаччини назвав війну рф проти України «замороженим конфліктом». Також він заявляв, що нібито росію неможливо перемогти на полі бою, і незабаром вона диктуватиме умови завершення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: