Виїзд за кордон: ВРП дозволила заарештувати викритого суддю з Одещини

Читать на русском
Суддівський дисциплінарний орган надав дозвіл на арешт служителя Феміди з Білгород-Дністровського, викритого напередодні.

Вища рада правосуддя надала дозвіл на тримання під вартою судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 1500 доларів неправомірної вигоди за винесення рішення про дозвіл на виїзд за кордон військовозобов'язаного чоловіка.

Таке рішення 12 січня ухвалив орган, повідомляє «Слово і діло».

«Подання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка про надання згоди на утримання під вартою судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського – задовольнити. Надати згоду на утримання під вартою судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського», – оголосив рішення голова ВРП Григорій Усик.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександру Боярському. За даними слідства, схема передбачала видачу судових рішень щодо встановлення місця проживання неповнолітньої дитини із батьком, аби він використовував таке рішення як підставу для виїзду з нею за кордон. «Клієнтів» шукали у групах в соціальних мережах, а вартість кожного судового рішення становила від 1500 до 3500 доларів США.

Детективи встановили, що протягом 2022-2023 років у вказаному районному суді ухвалили понад 1000 подібних рішень. При цьому мали місце випадки виїзду чоловіків за кордон без супроводу дитини, визначення місця проживання дитини на тимчасово окупованій території, підробки процесуальних документів від позивачів та втручання у систему автоматизованого розподілу судових справ. Наразі задокументовано передачу одному із суддів неправомірної вигоди у розмірі 1500 доларів США за обіцянку ухвалити «потрібне» рішення.

Раніше ВРП відсторонила від правосуддя іншого суддю з Одеської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: