Удари українських безпілотників призупинили роботу російського заводу «Новатек» – Bloomberg

Читать на русском
Завод Новатек, що знаходиться на узбережжі Балтійського моря припинив усі технологічні операції після атаки українських БПЛА.
Укрінформ

Завод «Новатек», що знаходиться на узбережжі Балтійського моря припинив операції після атаки українських безпілотників на порт Усть-Луга Ленінградської області рф.

Про це повідомляє агенція Bloomberg, з посиланням на інформацію компанії «Новатек».

Які міста росії та окуповані нею населені пункти зазнали атак дронівЗа час повномасштабної війни дрони атакували понад 40 міст у росії та на окупованих нею територіях України.

Як зазначається, напад був спецоперацією українських силовиків. Офіційне джерело у Києві, яке не називається, повідомило, що українські війська завдали удару по заводу з безпілотників.

Відомо, що завод займається переробкою стабільного газового конденсату на нафту, а також відвантажує нафтопродукти на зовнішні ринки і розташований у прибережній зоні, поряд зі спеціалізованим терміналом, де зберігається продукція.

За повідомленням «Новатек», на яке посилається ЗМІ, завод з переробки газового конденсату в Усть-Лузі припинив усі технологічні операції. Постраждалих немає.

Пожежа стала результатом «зовнішнього впливу», заявили в компанії «Новатек».

У 2022 році підприємство переробило майже 7 млн тонн газового конденсату. Конденсат є побічним продуктом видобутку природного газу та нафти.

Нагадаємо, у ніч проти неділі, 21 січня, у порту Усть-Луга Ленінградської області росії сталася пожежа – перед тим пролунали вибухи.

Окрім цього, вночі у росії заявили про атаки дронів на три області.

Зокрема, у ніч на 21 січня завод «Щеглівський вал» у російській Тулі був атакований дронами-камікадзе. Удар був організований бійцями ГУР.

Також у Смоленській області рф прогриміли вибухи. Вони пов'язані з ударом по авіазаводу, який виготовляє ракети X-59.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: