У Ленінградській області рф спалахнула пожежа на газовому терміналі

Читать на русском
У Ленінградській області рф виникла масштабна пожежа на нафтовому терміналі Морського торгового порту.
Фото: stopcor.org

У ніч проти неділі, 21 січня, у порту Усть-Луга Ленінградської області росії сталася пожежа – перед тим пролунали вибухи.

Про це повідомляють російські Telegram-канали та ЗМІ.

«У порту Усть-Луга палає термінал компанії «Новатек». Персонал евакуювали, пожежу гасять», – йдеться у повідомленні одного з місцевих каналів.

Перед пожежею очевидці чули два вибухи. Зазначається, що з підприємства евакуювали близько 150 людей.

Губернатор регіону Олександр Дрозденко заявив, що постраждалих немає.

Також повідомляється, що завод «Новатек» в Усть-Лузі переробляє стабільний газовий конденсат. Кінцеві продукти – нафта, гас, дизельна фракція і мазут.

Завод розташований у прибережній зоні, поряд зі спеціалізованим терміналом, на якому продукція і сам газовий конденсат вантажаться на судна та вирушають на експорт.

У момент вибуху біля причалів знаходилися три великі танкери, які прибули до Усть-Луги з Бельгії, Оману та Лівії. Повідомлень про їх пошкодження не надходило, хоча, судячи з відео, горить зовсім близько від них.

Нагадаємо, увечері в суботу, 20 січня, російська система протиповітряної оборони відбивала удари безпілотників над територією Тульської, Смоленської та Орловської областей.

Раніше, 18 січня, безпілотники намагалися атакувати нафтовий термінал у Санкт-Петербурзі. Після цього ЗМІ заявили, що це була спецоперація Головного управління розвідки Міноборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: