Американські військові на Близькому Сході зазнали атак з боку Іраку та Сирії

Читать на русском
Американські війська в Іраку та Сирії були атаковані чотири рази із застосуванням ракет та ударних безпілотників у четвер, 23 листопада.
Фото: AP Photo / Darko Bandic

Американські та міжнародні сили зазнали чотирьох атак з боку Іраку та Сирії у четвер, 23 листопада.

Про це пише Reuters з посиланням на американського чиновника.

Зазначається, що війська арабських країн запустили ракети та безпілотники по місцям розташування сил США на північному сході Сирії. Втрат особового складу та пошкоджень інфраструктури немає.

Крім того, в Іраку кілька безпілотників було запущено з авіабази Айн-аль-Асад на захід від Багдада в напрямку, де розміщені сили США поблизу аеропорту Ербіль на півночі країни.

Група, яка називає себе Ісламським опором в Іраку, заявила про напади на ці місця раніше того ж дня.

Ці атаки відбулися наступного дня після ударів США по збройному угрупованню Катаїб «Хезболла», що приєдналася до Ірану. Тоді загинули 8 людей. Напад був засуджений урядом Іраку як ескалація та порушення суверенітету.

Офіційні особи США заявляють, що станом на 23 листопада в Іраку було скоєно 36 атак на міжнародні та американські сили, а в Сирії – 37.

Нагадаємо, 8 листопада, Збройні сили США атакували військові бази проіранських терористів та їхніх проксі у східній частині Сирії, причетних до нападів на американські військові бази раніше.

Також 27 жовтня американські військові завдали авіаударів по двох об'єктах на сході Сирії, пов’язаних з іранським Корпусом вартових ісламської революції.

Також повідомлялося, що США перекинули ескадрилью винищувачів F-16 та направили атомний підводний човен на Близький Схід.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: