Колишнього очільника Компартії України Симоненка оголосили у розшук

Читать на русском
СБУ оголосила в розшук лідера забороненої Комуністичної партії України Петра Симоненка, який зник у серпні 2023 року.
Фото: Global Look Press

Міністерство внутрішніх справ України оголосило в розшук колишнього лідера вже забороненої Комуністичної партії України Петра Симоненка.

Відповідні відомості з’явилися у базі МВС.

Хто з колишніх та чинних нардепів за час повномасштабної війни отримав підозру і за щоЗа час повномасштабної війни понад 40 чинним і колишнім нардепам оголосили про підозри у різних злочинах.

Зазначається, що Симоненко зник 19 серпня 2023 року. Дані про Симоненка розміщено у розділі «Особа, яка переховується від органів досудового розслідування».

Як відомо, Симоненко фігурує у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади з використанням ЗМІ) Кримінального кодексу України.

Раніше СБУ повідомила про підозру Симоненка, який разом із сім'єю втік до росії під час окупації Київської області. У цей період він звернувся до вищого військово-політичного керівництва країни-агресора щодо його «евакуації».

Після прибуття російських окупантів екснардеп особисто їх зустрічав, а потім розквартирував у власному будинку.

З 4 по 8 березня 2022 року окупаційний спецпідрозділ «супроводжував» комуніста та його близьких через блокпости росіян на територію Білорусі.

Звідти він переїхав до рф, де його призначили заступником голови Центрального комітету міжнародного комуністичного об'єднання «Союз комуністичних партій – комуністичної партії Радянського Союзу».

В СБУ уточнили, що це прокремлівська організація, яка підконтрольна російській компартії на чолі з її лідером – депутатом держдуми рф Геннадієм Зюгановим.

Нагадаємо, у серпні СБУ повідомила комуністу Петру Симоненко про підозру.

У липні суд заборонив діяльність в Україні Комуністичної партії.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які проросійські партії заборонили в Україні під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: