Брежнєва та ще п'ятьох комуністів позбавили звання почесного громадянина Києва

Читать на русском
За ухвалення відповідного рішення проголосували 82 депутати. Крім Брежнєва, це звання також позбавили партійних діячів Олексія Єпішева, Кирила Москаленка, Олексія Федорова, Віталія Маслова та генсека компартії В'єтнаму Чіонг Тіня.
Фото: kyivcity.gov.ua

Депутати Київради позбавили колишнього генерального секретаря ЦК КПРС Леоніда Брежнєва звання «Почесний громадянин Києва».

Про це повідомила пресслужба столичної міської ради.

Деколонізація України: Зеленський підписав закон про заборону імперської пропагандиУкраїна позбудеться географічних назв, пов'язаних з російським колоніалізмом. Відповідний закон підписав Володимир Зеленський.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 82 депутати.

Крім Брежнєва, цього звання також позбавили радянських партійних діячів Олексія Єпішева, Кирила Москаленка, Олексія Федорова, Віталія Маслова та генсека компартії В'єтнаму Чіонг Тіня.

«Це ще один крок до ліквідації спадщини колишнього комуністичного режиму. Загальновідомо, що з Брежнєва пов'язані придушення протестів у країнах «соціалістичного табору», війна в Афганістані 1979-1989 років, ескалація озброєнь, а також підтримка «третього світу». Під час перебування Брежнєва при владі посилився тотальний контроль над суспільством органами КДБ», – зазначили у Київраді.

Зазначається, що депутати ухвалили таке рішення відповідно до закону про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів та з урахуванням думки громадськості.

Нагадаємо, наприкінці березня депутати Київради перейменували 16 об'єктів, назви яких були пов'язані з росією та радянським минулим. Зокрема, було перейменовано площу Льва Толстого.

А в середині травня Київрада перейменувала дві діючі станції метро та одну проектну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: