Апеляція ВАКС залишила конфіскованою нерухомість податківця на Харківщині

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування рішення антикорупційного суду про цивільну конфіскацію нерухомості.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила конфіскованою нерухомість начальника одного із відділів Східного управління Головного управління Державної податкової служби у Харківській області Дмитра Тарана.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, антикорупційний суд конфіскував житловий будинок та земельну ділянку, розташовані у Київській області, податківця Тарана загальною вартістю 2,3 млн грн. Не погодившись з цим рішенням, адвокат подав скаргу на рішення.

«Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 10 травня 2023 року завершила розгляд апеляційної скарги відповідача на рішення ВАКС від 18 жовтня 2022 року про визнання необґрунтованими активів начальника одного з відділів Державної податкової служби України у Харківській області та стягнення їх у дохід держави. За результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційну скаргу відповідача без задоволення, а рішення ВАКС – без змін», – інформує суд.

Як встановив суд, Таран, як посадовець ДПС, через третіх осіб, які також обіймають посаду в одному з органів податкової служби, без достатніх правових підстав фактично набув необґрунтовані активи - житловий будинок та земельну ділянку, розташовані у Київській області загальною вартістю 2,3 млн грн. При цьому в ході аналізу майнового стану та доходів з'ясовано, що грошові кошти необхідні для набуття цих активів не могли бути набуті за рахунок законних доходів.

Нагадаємо, САП подала позов про цивільну конфіскацію податківця Дмитра Тарана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: