Суд продовжив обов'язки забудовнику у справі про підкуп Кубракова

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження дії процесуальних обов'язків забудовнику та його спільниці.

Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці строк дії обов'язків, покладених на забудовника Сергія Копистиру та директорку державного підприємства «Укркомунобслуговування» Аллу Сушон. НАБУ і САП підозрюють їх у спробі підкупу віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Спроби підкупу Кубракова та Найєма: що відомоЩо відомо про спроби підкупу Кубракова та Найєма, та яку винагороду теоретично можуть отримати викривачі злочину – на інфографіці.

В органі не називають прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Копистиру та Сушон.

«Слідчі судді ВАКС розглянули клопотання прокурора САП про продовження дії процесуальних обов'язків, покладених на фактичного власника приватного товариства-забудовника та директорку державного підприємства, яких викрито на спробі підкупу керівництва Мінвідновлення. За результатами розгляду суд частково задовольнив клопотання та продовжив до 18.03.2024 власнику товариства-забудовника обов'язки. Своєю чергою клопотання про продовження обов'язків його спільниці задоволено у повному обсязі. Обов'язки продовжено до 19.03.2024», – інформує САП.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Копистиру з альтернативою 100 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під такі обов'язки: прибувати за кожним викликом та вимогою; не відлучатися із Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні та іншими особами та здати на зберігання закордонні паспорти. Такий самий перелік обов'язків і в Сушон.

Нагадаємо, за даними слідства, протягом серпня-листопада 2023 року Копистира у змові з директором державного підприємства «Укркомунобслуговування» Аллою Сушон на користь власної компанії ТОВ «Сітігазсервіс» висловив пропозицію надати неправомірну вигоду Кубракову. Неправомірна вигода має становити 2% від площі житлового комплексу, який у майбутньому буде збудовано на землі у Подільському районі Києва за адресою вулиця Тираспольська, 43. Тобто орієнтовний розмір неправомірної вигоди у вигляді нерухомості має становити від 4200 до 4900 квадратних метрів.

Цю нерухомість пропонували за те, щоб Кубраков не вносив зміни та не розривав договори від 9 грудня 2022 року, укладені між ДП «Укркомунобслуговування» (входить до сфери управління Мінрозвитку) та ТОВ «Сітігазсервіс». 5 жовтня Копистиря через посередника передав уточнені дані щодо передачі неправомірної вигоди – площа нерухомості має становити 5257,37 кв. м. У жовтні-листопаді Копистиря надав частину неправомірної вигоди Кубракову – оформив 15 квартир на довірену особу Антона Гетьмана за адресою вул. Академіка Заболотного, 148, загальною площею 785 кв. м. У листопаді на Гетьмана зареєстрували одну із 15 квартир по вул. Академіка Заболотного, 148в корпус 3 загальною площею 39,81 кв. м.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: