Польща продовжила дію механізму тимчасового захисту для українців

Читать на русском
Влада Польщі продовжила термін дії тимчасового захисту для українських біженців – тепер механізм діятиме до 4 березня 2025 року.
Фото: interfax.com.ua

Влада Польщі продовжила термін дії тимчасового захисту для українських біженців – тепер механізм діятиме як мінімум до 4 березня 2025 року.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому на офіційному сайті польського уряду.

У яких країнах планують скоротити допомогу українським біженцямДопомога для українських біженців планують скоротити у Польщі, Німеччині, Чехії, Ірландії. Докладніше – на інфографіці.

Термін дії сертифікатів тимчасового захисту, виданих після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, продовжується автоматично.

Це означає, що особам, які отримали від Управління у справах іноземців свідоцтво про тимчасовий захист, не слід звертатися за новим сертифікатом. Іноземці можуть продовжувати використовувати їх як документи на проживання, що підтверджують їх легальний статус.

«Іноземці, які не підпадають під дію закону про допомогу громадянам України у зв'язку із збройним конфліктом на її території, але належать до категорії переміщених осіб, перерахованих у відповідному рішенні Ради ЄС, можуть скористатися тимчасовим захистом на території Польщі», – нагадали в уряді країни.

Нагадаємо, у вересні Рада ЄС продовжила термін дії тимчасового захисту для українців. Пізніше Чехія, Данія та Швейцарія також продовжили цей механізм на національному рівні.

Раніше ми розповідали, в яких країнах Європи найбільше працевлаштованих біженців із України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: