САП повідомила про підозру судді Броварського міськрайонного суду

Читать на русском

Антикорупційні органи правопорядку викрили служителя Феміди з Броварського суду і повідомили йому про підозру.
Броварський міськрайонний судфото: Судова влада

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура за оперативного супроводу Служби безпеки України повідомили про підозру судді Броварського міськрайонного суду Київської області в одержанні 4000 доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«27 вересня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру судді Броварського міськрайонного суду Київської області, якого викрили на одержанні 4000 доларів неправомірної вигоди. Правова кваліфікація злочину – ч. 3 ст. 368 КК України», – інформує САП.

Як стверджує НАБУ, суддя одержав неправомірну вигоду від представника однієї зі сторін у цивільній справі за ухвалення рішення в її інтересах. Частину неправомірної вигоди у сумі 1000 доларів він отримав раніше за ухвалення ним рішення про витребування доказів у справі. Під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 3000 дол. за ухвалення ним у цей день рішення про стягнення боргу на користь позивача його викрили «на гарячому» детективи НАБУ.

В СБУ додали, що під час обшуків у підозрюваного судді вилучено розфасовані в різні конверти 15 600 дол. Тривають слідчі дії, вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про суддю Володимира Сердинського.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати справу судді з Одеси і адвоката. Раніше Вищий антикорупційний суд продовжив арешт судді Верховного суду Всеволода Князєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: