ВРП надала дозвіл на арешт судді з Броварів

Читать на русском
Орган суддівського врядування підтримав подання головного антикорупційного прокурора щодо затриманого судді.

Вища рада правосуддя надала дозвіл на утримання під вартою судді Броварського міськрайонного суду Київської області Володимира Сердинського, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 4000 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 5 жовтня ухвалив орган, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя вирішила: подання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка про надання згоди на утримання під вартою судді Броварського міськрайонного суду Київської області Володимира Сердинського задовольнити. Надати згоду на утримання під вартою судді Броварського міськрайонного суду Київської області Володимира Сердинського», – оголосив член ВРП.

За таке рішення проголосували всі 14 присутніх членів ради.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Броварського міськрайонного суду Київського суду Володимиру Сердинському. За версією слідства, суддя одержав неправомірну вигоду від представника однієї зі сторін у цивільній справі за ухвалення рішення в її інтересах. Частину неправомірної вигоди у сумі 1000 доларів він отримав раніше за ухвалення ним рішення про витребування доказів у справі. Під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 3000 дол. за ухвалення ним у цей день рішення про стягнення боргу на користь позивача його викрили «на гарячому» детективи НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: