В Укренерго оцінили стан енергосистеми після морозних вихідних

Читать на русском
Споживання електроенергії вранці 15 січня залишається на найвищому рівні. Причина – морозна погода минулі дні.
mpe.kmu.gov.ua

В Україні на початок робочого тижня споживання енергії залишається на найвищому рівні. Але дефіцит на сьогоднішній день не прогнозується.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Імпорт та експорт електроенергії в Україні під час повномасштабної війниОбсяги експорту та імпорту електроенергії Україною упродовж повномасштабної війни – на інфографіці.

«Вчора, 14 січня, добовий максимум споживання зафіксовано близько 18:00. Незважаючи на однакові температурні показники, він був на 8,3% вищим за добовий максимум у попередню неділю, 7 січня», – сказано в повідомленні.

Причина – споживання зберігалося високому рівні після низьких температур 12-13 січня.

«Сьогодні на 9:00 споживання співпадає з рівнем споживання п’ятниці 12 січня. Але, через потепління ( -2,7 °C проти -7,8°C) Диспетчерський центр «Укренерго» не прогнозує виникнення дефіциту в енергосистемі. Водночас, споживання залишається на високому рівні», - зазначили енергетики.

Зараз електроенергії, яку виробляють електростанції всіх видів, вистачає для енергопостачання споживачів. Але українців просять не забувати про економію.

За даними Міненерго, минулої доби на трьох українських ТЕЦ виникли технологічні проблеми. Одна з них була обстріляна російськими військами.

Нагадаємо, минулого тижня у енергосистемі кілька разів був дефіцит енергії. Енергетики закликали бізнес прибрати новорічні гірлянди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: