Названо кількість катівень рф у деокупованих районах Харківщини

Читать на русском
У деокупованих районах Харківщини виявлено рекордну кількість катьівень на території України.
фото Харківська обласна прокуратура

На деокупованій частині Харківщини виявлено майже 30 катівень армії рф, три з них досі залишаються незадокументованими через інтенсивні обстріли.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ 17 січня.

Катівня в Куп'янську: в камерах окупанти утримували по 400 осіб, замість 140 – СБУПравоохоронці розслідують факти незаконного утримання людей у ​​катівні в Куп'янську - у камерах, розрахованих на 140 осіб, утримували по 400 чоловік.

«28 катівень з моменту деокупації виявили слідчі Нацполіції на Харківщині. Це найбільша кількість по Україні. Три з них лишаються не задокументованими через те, що розташовані в інтенсивно обстрілюваних населених пунктах на кордоні з рф», - йдеться в повідомленні.

Усього від початку повномасштабного вторгнення слідчі Нацполіції виявили 88 місць несвободи та катівень на деокупованих територіях, де росіяни незаконно утримували та катували людей.

«Серед найбільших — справа про катівню в Куп’янську. Офіційно потерпілими від рук окупантів у цій катівні визнані 67 людей, однак поліцейським відомо про тортури більш ніж 150 потерпілих. Деяких утримували понад 100 днів», - додали у МВС.

За даними поліції, серед постраждали від злочинів росіян були українські пенсіонери, вчителі, директори місцевих підприємств, фермери і навіть школярі.

Нагадаємо, у катівні в Куп'янську в камерах окупанти утримували по 400 осіб, замість 140. Омбудсмен показував катівню російських окупантів в Ізюмі на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: