ЄС допоможе Румунії розширити порти для експорту товарів з України

Читать на русском
Європейська комісія виділить Румунії понад 120 млн євро на розвиток морських портів, які задіяні в експорті аграрної продукції з України.
Фото: business-review.eu

Європейська комісія виділить Румунії понад 120 млн євро на розвиток морських портів, які задіяні в експорті аграрної продукції з України.

Про це йдеться у заяві Єврокомісії.

З якими країнами Європи Україна торгує найбільшеЗ ким із європейських країн Україна найбільше торгувала у 2023 році – на інфографіці. Найбільші обсяги експорту та імпорту з Польщею.

Кошти у розмірі 126 млн євро будуть виділені протягом 2024 року та розподілені між компаніями, які працюють у румунських портах та займаються експортом українських товарів.

Гроші направлять на будівництво додаткових вантажно-розвантажувальних та складських приміщень та обладнання, яке дозволить розширити потужності для обробки та зберігання української продукції.

«Цей захід частково фінансуватиметься за рахунок фондів солідарності ЄС та сприятиме функціонуванню «Шляхів солідарності» між Україною та ЄС», – зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, у жовтні президент Румунії повідомив, що через територію країни транспортується майже 60% загального обсягу експорту зерна з України.

Раніше повідомляли, що Румунія офіційно затвердила нові правила імпорту українського зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: