Медведєв пригрозив ядерною зброєю у разі ударів по пускових установках російських ракет

Читать на русском
Дмитро Медведєв заявив, що удари західними ракетами по пускових установках на території росії будуть підставою для використання проти України ядерної зброї.
Фото: РІА Новини

Колишній президент рф, заступник голови Ради безпеки Дмитро Медведєв пригрозив використанням ядерної зброї проти України, якщо західними ракетами великої дальності буде завдано удару по пускових установках російських ракет.

Свої погрози він, як завжди, виклав у пості в Telegram.

Скільки разів на місяць Медведєв погрожує ядерною зброєю – дослідженняСкільки разів на місяць Дмитро Медведєв погрожує ядерною зброєю – на інфографіці. Пік погроз припав на березень цього року – 10 разів.

«Що це означає? Та тільки одне – вони ризикують нарватися на дію п. 19 Основ державної політики рф в галузі ядерного стримування: «г) агресія проти російської федерації із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлене саме існування держави». Це ніяке не право на самооборону, а пряма та очевидна підстава для використання нами ядерної зброї проти такої держави», – заявив Медведєв.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав передати Україні ракети великої дальності для ударів по росії в якості відповіді на останні масовані обстріли.

У Євросоюзі підтримали цю пропозицію: Жозеп Боррель зазначив, що Україна має отримати на озброєння далекобійні ракети від Заходу.

Сьогодні президент Естонії Алар Каріс сказав, що Україна матиме право бити західною зброєю по військових об'єктах на території росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: