Подоляк назвав «суб'єктивною точкою зору» статтю про Зеленського в Time

Читать на русском
Стаття Саймона Шустера в Time про Зеленського та війну в Україні це передусім суб'єктивна точка зору конкретного журналіста, вважають в ОПУ.
president.gov.ua

Стаття про президента України Володимира Зеленського авторства Саймона Шустера в американському виданні Time може бути «суб'єктивною точкою зору конкретного журналіста».

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі Радіо Свобода 31 жовтня.

Наскільки змінилася частота згадок про Україну на обкладинках топ-виданьМи проаналізували, як часто події російсько-української війни заслуговували потрапити на обкладинки німецького Der Spiegel, американського Time, британського The Economist і французького L'Express. І як змінювалася кількість згадок з часом.

Він вирішив висловити свою думку щодо статті, яка викликала досить бурхливе обговорення в Україні.

«Не забувайте, що це суб'єктивна точка зору конкретного журналіста, який має своє бачення того, що відбувається. По-друге, зовсім не розумію, що таке анонімні джерела постійно. Тому що коли я з кимось розмовляю від імені Офісу президента, то я обов'язково говорю, що це я говорю», – зазначив Подоляк.

За його словами, часто так буває, що ці анонімні джерела – це люди, які не мають доступу до певної інформації, але десь там поруч знаходяться і вони хочуть збільшити свою вагу і свої бачення видають за аксіоматичні знання.

Радник голови Офісу президента наголосив: він не вважає, що «є якась розлюченість, або що ми вважаємо наших партнерів зрадниками».

«Є обʼєктивні речі, про які треба говорити. Ми про них вже, до речі, говорили неодноразово...Тому треба все ж таки збільшити швидкість постачання тієї чи іншої техніки в Україні чи більше докладатись, скажімо, до того, щоб Україна мала всі ресурси для справедливої фіналізації цієї війни. Отут є трошки нерозуміння, чому повільно ми це робимо», – уточнив Подоляк.

Нагадаємо, журнал Time присвятив обкладинку нового номера та головну статтю президенту України Володимиру Зеленському. На обкладинці за листопад зображено самого Зеленського та його фразу: «Ніхто так не вірить у нашу перемогу, як я. Самотня боротьба Володимира Зеленського». У самій статті автор Саймон Шустер розповідає, з якими труднощами зіткнувся Зеленський, щоб утримати увагу міжнародної спільноти до війни в Україні.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, наскільки змінилася частота згадок України на обкладинках світових топ-видань із початку вторгнення рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: