В Ірландії чоловік з ножем напав на дітей, почались масові заворушення

Читать на русском
У столиці Ірландії Дубліні чоловік біля школи поранив трьох дітей та двох дорослих. Після цього у місті почалися масові протести.
Фото: Chris Maddaloni/The Irish Times

На вулиці ірландського Дубліну вийшли протестувальники й вимагають від влади країни змін міграційної політики. Поштовхом до протестів став інцидент біля однієї зі шкіл, який стався вдень 23 листопада. Тоді чоловік з ножем напав на перехожих й поранив трьох дітей.

Про це повідомляє The Isrish Times.

Зазначається, що інцидент стався серед білого дня, коли діти виходили зі школи Gaelscoil Colaiste Mhuire. Невідомий чоловік, який тримав у руці ножа, кинувся до групи людей, серед яких були діти. У ситуацію втрутилися перехожі, які змогли обеззброїти чоловіка, повалити його на землю і затримати до прибуття правоохоронців.

Унаслідок нападу поранень зазнали чоловік, жінка і троє дітей. Із серйозними пораненнями госпіталізували дівчинку і жінку. Решті постраждалих, які зазнали менш серйозних травм, також надано допомогу.

Parnell Square Dublin | Three Children Among Five Injured In Dublin Stabbing | N18L | News18 LiveCNN-News18

Поліція затримала підозрюваного, у нього вилучили ніж завдовжки 25 см. Чоловік має поранення, яких, попередньо, отримав при затриманні. Крім того, у мережі розповсюдили інформацію, що нападник – уродженець Алжиру, але офіційного підтвердження цьому немає. У поліції відмовилися коментувати інформацію про національність злочинця.

Мотив злочину наразі невідомий, але у поліції зазначили, що «не виключають жодних мотивів».

Після інциденту у місті почалися протести. Спочатку протестувальники поводилися доволі мирно й просто скандували антимігрантські гасла біля готелю Holiday Inn Express, де мешкають мігранти. Але згодом почалися заворушення, зокрема зіткнення мітингувальників з правоохоронцями.

Протестувальники кидали у поліцейських пляшки та фаєри, підпалили кілька автобусів та поліцейський автомобіль.

Поліція заявила, що за цими протестами стоїть «хуліганська божевільна фракція, керована ультраправою ідеологією».

До придушення заворушень залучені понад 400 поліцейських.

Міністерка юстиції Іпландії Хелен Макенті засудила напади на поліцію.

«Ми не потерпимо, щоб невелика кількість людей використовувала жахливий інцидент для поширення розколу», – сказала вона.

Нагадаємо, влітку відбулася серія масових заворушень у низці міст Франції через вбивство 17-річного підлітка арабського походження. Юнак отримав вогнепальні поранення від поліцейських.

Також повідомлялося, що в жовтні в Дагестані спалахнули антисемітські протести на тлі конфлікту Ізраїлю та ХАМАС, коли натовп увірвався до аеропорту через рейс із Ізраїлю.

У Вашингтоні поліція заарештувала близько 300 осіб, які влаштували в Капітолії протест із вимогою припинення вогню у війні між Ізраїлем та ХАМАС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: