Заволодіння 16,7 млн грн структури НААН: заарештовано двох підозрюваних

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваних.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту двох підозрюваних у справі про заволодіння понад 16,7 млн грн коштів одного з державних підприємств Інституту сільського господарства Степу Національної академії аграрних наук України.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про державне підприємство «Дослідне господарство «Елітне».

У САП повідомили, що антикорупційний суд узяв під варту керуючого Центральним відділком ДГ «Елітне». Альтернативою йому визначили 1,61 млн грн. У разі внесення коштів на нього покладуть такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста, де проживає підозрюваний, без дозволу; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Також ВАКС заарештував директора приватної компанії з альтернативою 2,013 млн грн застави. У разі внесення коштів він буде зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Полтави без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Ще один підозрюваний виконувач обов'язків директора одного з державних підприємств Інституту сільського господарства Степу НААН переховується від слідства. Йому про підозру повідомили заочно.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам у заволодінні 16,7 млн грн держпідприємства ДГ «Елітне», що перебуває у віданні Національної академії аграрних наук України. За даними слідства, восени 2021 року службовці держпідприємства уклали договори з пов’язаними із ними ТОВ на постачання органічних добрив, а також надання послуг з їх внесення на поля. Як виявилось, біодобрива закупили «на папері», держпідприємству їх і не планували поставляти. Після підробки актів виконаних робіт про нібито обробку полів добривами, держпідприємство оплатило товари й послуги. Учасники злочину отримані від ДП кошти у розмірі 16,7 млн грн розподілили між собою, перевівши їх у готівку.

Раніше антикорупційний суд заочно заарештував організатора схеми заволодіння 28 млн грн. структури НААН. Також ВАКС засудив до 7 років колонії ексдиректора держпідприємства із структури НААН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: