16,7 млн грн збитків структури НААН: підозрюваним продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд вкотре підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваних.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд продовжив до 3 січня строк дії обов'язків, покладених на колишнього керуючого Центральним відділком державного підприємства «Дослідне господарство «Елітне» Юрія Малишенка. Його підозрюють у заволодінні 16,7 млн грн.

Таке рішення 3 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Малишенка з альтернативою 1,61 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Дніпропетровської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП знову просив продовжити дію обов'язків.

«Продовжити на строк дії ухвали строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Малишенка – ред.) у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали - два місяці, до 3 січня 2024 року включно, але в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 3 січня строк дії обов'язків, покладених на директора приватної компанії «Каспій Агро» Максима Теслю. Він зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам у заволодінні 16,7 млн грн держпідприємства ДГ «Елітне», що перебуває у віданні Національної академії аграрних наук України. За даними слідства, восени 2021 року службовці держпідприємства уклали договори з пов’язаними із ними ТОВ «Каспій Агро» на постачання органічних добрив, а також надання послуг з їх внесення на поля. Як виявилось, біодобрива закупили «на папері», держпідприємству їх і не планували поставляти. Після підробки актів виконаних робіт про нібито обробку полів добривами, держпідприємство оплатило товари й послуги. Учасники злочину отримані від ДП кошти у розмірі 16,7 млн грн розподілили між собою, перевівши їх у готівку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: