ВАКС знову продовжив розслідування справи про збитки структури НААН

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у справі.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 9 грудня строк розслідування справи про заволодіння 16,7 млн грн державного підприємства «Дослідне господарство «Елітне» Інституту сільського господарства Степу Національної академії аграрних наук України.

Таке рішення 7 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання частково. Продовжити у кримінальному проваджені строк досудового розслідування злочину: за ч. 5 ст. 191 КК України (епізод 1), а також за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (епізод 2), до семи місяців, тобто до 09.12.2023», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС заочно заарештував колишню директорку ДГ «Елітне» Вікторію Полтавченко як підозрювану.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам у заволодінні 16,7 млн грн держпідприємства ДГ «Елітне», що перебуває у віданні Національної академії аграрних наук України. За даними слідства, восени 2021 року службовці держпідприємства уклали договори з пов’язаними із ними ТОВ «Каспій Агро» на постачання органічних добрив, а також надання послуг з їх внесення на поля. Як виявилось, біодобрива закупили «на папері», держпідприємству їх і не планували поставляти. Після підробки актів виконаних робіт про нібито обробку полів добривами, держпідприємство оплатило товари й послуги. Учасники злочину отримані від ДП кошти у розмірі 16,7 млн грн розподілили між собою, перевівши їх у готівку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: