16,7 млн грн збитків структури НААН: підозрюваному пом'якшили запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання підозрюваного про зміну запобіжного заходу на більш м'який.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання директора приватної компанії «Каспій Агро» Максима Теслю. Його підозрюють у заволодінні 16,7 млн грн державного підприємства «Дослідне господарство «Елітне» Національної академії аграрних наук.

Таке рішення 6 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Змінити застосований ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 11.05.2023 до підозрюваного (Теслі – ред.) запобіжний захід у вигляді застави на запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання, поклавши на підозрюваного на строк дії ухвали наступні обов'язки», – йдеться в рішенні.

Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання до Головного управління Державної міграційної служби у Полтавській області свій закордонний паспорт.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Теслю з альтернативою понад 2 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними, свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше антикорупційні органи правопорядку викликали на допит колишню директорку ДГ «Елітне» Вікторію Полтавченко як підозрювану.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам у заволодінні 16,7 млн грн держпідприємства ДГ «Елітне», що перебуває у віданні Національної академії аграрних наук України. За даними слідства, восени 2021 року службовці держпідприємства уклали договори з пов’язаними із ними ТОВ «Каспій Агро» на постачання органічних добрив, а також надання послуг з їх внесення на поля. Як виявилось, біодобрива закупили «на папері», держпідприємству їх і не планували поставляти. Після підробки актів виконаних робіт про нібито обробку полів добривами, держпідприємство оплатило товари й послуги. Учасники злочину отримані від ДП кошти у розмірі 16,7 млн грн розподілили між собою, перевівши їх у готівку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: