В Україні створять єдину платформу відеоспостереження

Читать на русском
Уряд розпочав роботу над створенням єдиної платформи відеоспостереження. Система дозволить захистити українців від злочинності, повідомив Шмигаль.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Уряд розпочав роботу над створенням єдиної платформи відеоспостереження. Така система дозволить підвищити безпеку та захистити українців від злочинності.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну 9 січня.

Як змінилися результати роботи правоохоронців з початком великої війниНа другий рік повномасштабної війни в Україні не стали реєструвати значно більше кримінальних справ, але й суттєвого зменшення кількості злочинів також не спостерігається. Конкретні цифри – на інфографіці.

Він розповів, що із понад 50 тисяч відеокамер близько 8 тисяч вже інтегровано, і ця робота «продовжується постійно».

«Ми змінюємо стандарти безпеки у цивільному житті. Це потреба воєнного часу, яка збережеться і після війни», – стверджує Шмигаль.

Прем'єр додав, що формування безпечного середовища буде одним із пріоритетів уряду на цей та наступні роки.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що в Україні у публічних місцях планують встановити металодетектори та сканери багажу.

Також повідомлялося, що навесні цього року на службу в українських школах заступлять 500 поліцейських. За задумом уряду, присутність навчених офіцерів поліції має захистити дітей від загроз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: